Inredning som hobby och intresse

Vi spenderar mycket tid i våra hem och därför kan det vara en bra idé att intressera sig för hur vi kan inreda hemmen i våra egna smaker för att höja livskvaliteten. Inspiration kan du finna överallt.

Inredning för det mentala välbefinnandet

Inredning har en viktig roll i hur vi mår i våra hem. Färger, ljusinsläpp, rum som passar för våra behov, kan påverka vårat mentala välbefinnande. Detta kan dock skifta mycket från individ till individ därför är det viktigt att vi tar reda på vad vi känner.

Mer arbete i hemmet

Vi står möjligtvis inför ett paradigmskifte där mer arbete kommer utföras hemma. Till exempel vill 9/10 svenskar som arbetat hemma under pandemin fortsätta göra det, vilket tyder på det. Därför kan det vara viktigt för många att inreda så att hemmet lämpar sig både som ett hem och kontor. Till exempel ergonomiskt bra arbetsstolar eller tydliga avskärmningar mellan arbets- och fritidsytor.Hitta något passande för just dig eller din familj. Exempelvis har soffan en central plats och man kan hitta rätt genom att bygga sin egen soffa, därför är det också värt att lägga extra energi på att hitta den perfekta soffan.