Bygg ett Attefall på tomten för din hobby

I Sverige har föreningslivet länge varit omfattande och engagerat ett stort antal människor. Många har flera hobbyer och allt pekar på att antalet intressen bara ökar. Om man är en hel familj som ska samsas om utrymmet för sina intressen under samma tak, kan det vara värt att fundera på en lösning som skapar mer yta.

Frihet under ett tak

I snitt lägger vi en timma per dag på fritidsaktiviteter. Högst upp på listan över de mest populära hobbyerna ligger att lyssna på musik, läsa och skriva. Många spelar dator- och tv-spel eller utövar yoga.Oavsett vad du brinner för att ägna dig åt på din fritid behöver du utrymme och förutsättningar att få göra det i lugn och ro för att få den rätta upplevelsen. Det är inte alltid man kan få det när man måste samsas om ytan med resten av familjen. Kanske kan ett attefallshus på tomten vara lösningen?

Vad du behöver tänka på

Du behöver inget bygglov för ett attefallshus och sammanlagt kan du bygga högst 30 kvadratmeter. Det är viktigt att ta reda på exakt vad som gäller innan du börjar bygga så kontakta Boverket eller din kommun. Visst vore det mysigt att kunna välja en timmerstuga som Attefall på din tomt!