Hemslöjd och hantverk för den icke-händige

Gillar du traditionell hemslöjd och hantverk men har varken tid eller talang för att skapa själv? Många av oss tycker om den gedigna känslan som ett vackert hantverk kan ge och vill gärna omge oss med vackra hemslöjdade ting. Kanske det påminner om mor- eller farföräldrar och en svunnen, enklare tid.

Varför hantverk och hemslöjd?

Handgjorda ting i naturliga material blir mer och mer populära. Kanske en anledning är att vi letar efter enkelheten i vardagen, men också att vi är medvetna om att vi måste konsumera mindre och ta bättre hand om vår planet. Oftast är det dessutom så att produkter som gjorts av naturliga material faktiskt håller längre än de plastgrejer vi annars skulle köpt. Det finns många olika sätt att vara mer klimatsmart.

Ta genvägen till hantverken

Nu när du kan köpa nästan vad som helst på nätet behöver inte vi som inte är så fingerfärdiga att gå miste om något, utan vi kan hitta produkter skapade av riktiga hantverkare med hjälp av en dator eller mobiltelefon. Allt ifrån bivaxdukar till emaljmuggar finns nu tillgängligt för att inte tala om handgjorda hemtextilier till exempel. Det finns många spännande butiker på nätet som säljer hemslöjd och hantverk.